Pages - Menu

2012. május 27., vasárnap

American Psycho.

American Psycho
Amerikai pszichó



írta: Mary Harron
rendezte: Bret Easton Ellis, Mary Harron és Guinevere Turner



Ez a film Bret Easton Ellis leghíresebb könyvén alapszik. Amerika jó nagyot ámult rajta és szépen önmagára ismert benne.
Az amerikai pszichó arról szól, hogyan adják el az emberek a lelküket.
Christian Bale tökéletes főszereplője ennek a filmnek. Miért? Mert tökéletesen szép. Erre a szerepre nála jobbat egyszerűen nem lehet elképzelni. Ha van tökéletes ember, akkor ebben a filmben ez a karakter ezzel a színésszel megalkotja azt.
Patrick Bateman imádja önmagát.
Patrick Bateman összetevői: névjegykártya, drága éttermek, drága bútorok, arcpakolások, nők, fura zene. Ebből áll ő, és ezek a tárgyak késztetik őt gyilkolásra. Mert mindig lesz szebb az ő névjegykártyájánál, mindig lesz szebb öltöny az övénél és mindig lesz sikeresebb üzletember nála. Ezért öl Patrick Bateman.
A gyilkosságainál mindig hihetetlen precíz és már-már példaképnek lehet őt tekinteni 'munkája' terén. Szerintem mindenkiben ott van Patrick Bateman, mindenki akar életében legalább egyszer valamiben tökéletes lenni. Érezni azt, hogy valamiben ő a legjobb, de amíg mi ezt a szemünk előtt tartjuk és ezzel a tudattal csináljuk azt amit csinálunk soha nem lesz tökéletes semmi. Semmi. Mindenki. Valami. Minden. Semmi.
- Esőkabát van rajtad?
- IGEN AZ!

imdb: 7.5
szerintemmeg: 10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése